Go Green Day – Zöld közösségben a CPI Hungary és a bérlők

Go Green Day – Zöld közösségben a CPI Hungary és a bérlők

A CPI Go Green Day néven bérlői napokat szervezett, amelynek célja, hogy egyrészt a pandémia utáni személyes találkozás alkalmával folytatódhasson a közösségépítés az irodaházakban, másrészt pedig, hogy a bérlők a vállalattal partnerségben minél jobban törekedjenek a fenntartható működésre. A számos program mellett az irodaházakban dolgozók My Green Listet állítottak össze, ahol a vállalásaikat fogalmazták meg a környezettudatosabb mindennapok érdekében.

A CPI Property Group a fenntartható fejlődés jegyében jelentős vállalásokat tett, így többek között a CO2 kibocsátását 30%-kal csökkenti 2030-ig,100%-os zöld energiát hasznosít 2024-től, illetve a vízhasználatát 10%-kal mérsékli 2030-ig. Emellett 2022-től a CPI Hungary az ingatlanportfóliója üzemeltetéséhez szükséges villamos energiát kizárólag megújuló erőforrásból biztosítja. Sőt, az első magyarországi zöld vállalati kötvény-kibocsátás is a CPI nevéhez fűződik.

A vállalat az ambiciózus céljai elérése érdekében az irodaházaikban dolgozóknak is partnerséget kínál, hiszen a bérbeadók és a bérlők csak együtt új szemléletmóddal képesek a fenntarthatóság jegyében csökkenteni a munkahelyek ökológiai lábnyomát és egy zöldebb jövőt építeni.

Ennek érdekében a CPI októberben a hazai irodaházaiban is megszervezte a CPI Go Green Day-napokat, ahol a pandémia nehéz időszaka után egyrészt ismét személyesen találkozhattak a bérbeadók és a bérlők, hogy tovább fejlesszék az irodaházi közösséget, másrészt a környezettudatos és egészséges életmód fontosságára hívták fel a figyelmet különböző szabadidős programok segítségével, harmadrészt pedig a CPI megosztotta a partnereivel a vállalat fenntarthatósági vállalásait.

A CPI kollektív felelősségvállalás és a szemléletformálás során több ezer bérlőt és alkalmazottat érhet el, többek között olyan intézkedésekre is ösztönözheti a dolgozókat, mint a műanyagmentesség, a szelektív hulladékgyűjtés, vagy éppen a vízfelhasználás és az energiafogyasztás racionalizálása. A CPI Go Green Day keretében My Green Listet állítottak össze a bérlők, vagyis olyan vállalásokat, fogadalmakat gyűjtöttek össze, amelyek segítségével közösen tehetnek a környezettudatosabb mindennapok érdekében. 

„A vállalat alapvető értékei között említhetjük meg a hitelességet, a transzparenciát, a valódi zöld megoldások bemutatását és tudatosítását a bérlők körében, hiszen miközben a világ aktuális kihívásaira reagálunk, a környezettudatos működésre és a bérlők edukációjára még hatványozottabban fókuszálunk.” – mondja Déri Bea, a CPI Hungary PR, marketing és design igazgatója.