“Nálunk már magától értetődő, hogy az Access4you-val dolgozunk az épületeinken”

“Nálunk már magától értetődő, hogy az Access4you-val dolgozunk az épületeinken”

A CPI Hungary számára mindig is kiemelt szempont volt a fenntarthatóság. A cég három éve, a magyar ingatlanpiacon elsőként tanúsíttatta és minősíttette a portfólióját, ekkor a vállalat irodaházainak nagy része, illetve a Campona és Pólus Bevásárlóközpontok is megszerezték az Access4you védjegyet. Interjúnkban most Gergely Ferencet, a CPI Senior Projekt Menedzserét kérdeztük a két cég együttműködéséről.

Hogyan emlékszel vissza, mi volt az első benyomásod az Access4you-val kapcsolatban?

Az első, egyben legmeglepőbb és legpozitívabb tapasztalatom az volt, hogy míg az általános szakmai megközelítés az akadálymentességről csak a kerekesszékes vagy mozgásukban korlátozott emberekről beszél, addig az Access4you ezt a kört teljes szélességben kiterjesztette mindenkire, aki bármilyen képességében korlátozott. 

Hogyan hatott a gondolkodásotokra az együttműködés?

Nagy hatással volt a szemléletmódunkra, fontosnak tartjuk, hogy az épület mindenki számára elérhető legyen, olyan megoldásokban gondolkodjunk, amelyek mindenki számára biztosítják a hozzáférhetőséget. Nálunk már magától értetődő, hogy az Access4you-val dolgozunk az épületeinken; nemcsak a meglévő épületek esetén, hanem már a terveket is a közreműködésetekkel készítjük. Amiket javasoltok, azok teljesen természetes módon integrálhatók az épületbe, és az épület maga lényegesen jobb lesz ezáltal. Az üvegekre ragasztott apró kis információs jelektől kezdve a Braille írással készített kis térképig, a hurokerősítős mikrofon a recepción, nagyon sok ilyen apróságot fel lehetne még sorolni és egy ilyen épület szintjén ezek nem is jelentenek számottevő költséget és többletenergiát. 

A személyes véleményem szerint, amit ezen a területen az Access4you képvisel, az olyan hozzáadott értéket ad az épületeinknek , amelyek által azok a rendeltetési céljaiknak sokkal kifinomultabban tudnak megfelelni.

Milyen üzleti előnyt jelent számotokra az Access4you védjegy?

Ingatlanfejlesztőként, innovatív fejjel gondolkodva nagyon örülünk, hogy ennek köszönhetően van még egy terület, ahol sokkal jobbak lehetünk, illetve a termékeink sokkal jobbak lehetnek. A bérlőinknek jelenleg az egyik legnagyobb problémája a munkaerő elérhetősége, nem csak a munkaerő felvétele, hanem nagyon nagy energiát fektetnek ezek a cégek abba is, hogy visszahozzák az alkalmazottaikat az irodaházakban és ez is egy nagyon fontos része ennek a törekvésnek.

Miért fontos számodra az akadálymentesség ügye?

Azt gondolom, hogy valahol minden ember korlátozott valamilyen képességében; nem mondhatjuk azt, hogy vannak a tökéletes emberek és vannak a korlátozott emberek, Mindenki korlátozott – ki kevésbé, ki jobban. Ha erre elkezdünk odafigyelni, akkor ez mindenki számára előnyösebb, komfortosabb, jobb (munka)környezetet tud teremteni.

Szöveg és interjú: Szilágyi Andrea