A CPI irodaházai a járvány időszakában is kiválóan teljesítettek

A CPI irodaházai a járvány időszakában is kiválóan teljesítettek

A CPI Hungary a magyar irodapiac meghatározó vállalataként 2021-ben is jelentős eredményeket ért el, miközben sikeresen kezelte a pandémia ingatlanpiacot érintő következményeit: az elmúlt öt év átlagát tavaly 54%-kal haladta meg a bérbeadások volumene. A bérlőkkel maximálisan együttműködve egyre fontosabb szerephez jut az ESG, a vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségét bizonyítja, hogy 2022-től az épületek üzemeltetéséhez szükséges villamos energiát kizárólag megújuló erőforrásból biztosítja. 

 

2021-ben a CPI Hungary kiemelkedő évet zárt a magyar irodapiacon, hiszen a COVID okozta nehézségek ellenére eredményesen teljesített a vállalat iroda bérbeadási csapata. Tavaly az elmúlt öt év átlagát 54%-kal haladta meg a bérbeadások volumene, a 170.000 m2 teljes GLA logisztikai és irodaterülettel rendelkező CPI Hungary összes tranzakciója megközelítette a 45.000 m2-nyi területet. 

Ebből közel 17.000 m2-re vonatkozó új szerződés került aláírásra, míg a megújított 28.000 m2 esetében az előző bérleti időszakhoz képest átlagosan 5% bérletidíj növekedést értek el. 

Számos, a bérleti időszak lejártával megüresedett területet új piaci szereplők bevonásával hatékonyan töltöttek fel.

A vállalat az elmúlt évek új fejlesztései mellett folyamatosan modernizálja és újra pozícionálja meglévő épületállományát, ennek egyik kiemelkedő eredménye a Puskás Aréna közelében, a Kerepesi úton található ikonikus épület, az Arena Corner irodaház közösségi tereinek megújítása. A komplexumban a legújabb felhasználói igényeket elégítik ki, szélesítették a bérlők számára kínált lehetőségeket, többek között a CPI csapata újabb Humán Innovációs Program helyszínt alakított ki, ahol szállodai szintű kényelmi szolgáltatások érhetők el.

„Büszkék vagyunk a CPI Hungary tavalyi eredményeire, hiszen az irodabérleti csapatunk kiemelkedő évet zárt, miközben meg kellett küzdenünk a pandémia okozta nehézségekkel. Az eredmények is igazolják, hogy az épületeinkben a bérlői elégedettség magas szintet ért el, elismerve azokat a kiemelkedő innovatív megoldásainkat, amelyek tovább növelik az ingatlanportfóliónk versenyképességét. Hálásak vagyunk a bérlőinknek, hogy hosszú távon is bizalmat szavaztak nekünk, ennek megfelelően a jövőben is a legújabb irodatrendeknek és bérlői igényeknek megfelelően fejlesztjük tovább szolgáltatásainkat, miközben teljes mellszélességgel kiállunk a fenntartható működés mellett” – mondta Gereben Mátyás, a CPI Hungary country menedzsere.

A környezettudatosság jegyében az ESG egyre fontosabb szerepet tölt be a vállalat életében.  A CPI csoport központi stratégiáját követve, a fenntarthatóság területén jelentős vállalásokat tett a CPI Hungary, a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény jegyében többek között 2030-ra 30%-kal kívánja csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását, illetve az ingatlanportfóliója üzemeltetéséhez szükséges villamos energiát 2022-től kezdődően kizárólag megújuló erőforrásból biztosítja. A CPI csoport úttörő a zöld finanszírozás területén is; több sikeres zöldkötvény-kibocsátást követően a régióban az első fenntarthatósági kötvény-kibocsátás is a nevéhez fűződik, amely erősíti a vállalat elkötelezettségét az ESG-szempontok alkalmazásában mind a fejlesztések, mind az üzemeltetés területén.