Újabb összefogás született a CPI Hungary és az energo hungary között

Újabb összefogás született a CPI Hungary és az energo hungary között

Budapest, 2022.03.26. A WWF által életre hívott Föld órája eseményhez csatlakozott az innovatív megoldásairól ismert, jelentős budapesti ingatlanportfólióval rendelkező CPI Hungary és az új felhasználó központú energiapiaci szolgáltató, az energo hungary.

A nemzetközi kezdeményezés azért jött létre 16 éve, hogy összehozza az embereket, és közösen tegyenek lépéseket a fenntartható életmód felé. Ebben az évben a mai napon, március 26-án szervezik meg a Föld órája eseményt. A szimbolikus akció célja, hogy az összefogás erejével pozitív környezeti változásokat érjenek el. Ennek keretében a résztvevő lakosok és vállalkozások lekapcsolják egy órára a nem létfontosságú berendezéseiket, felhívva ezzel a figyelmet az éghajlatváltozás elleni cselekvés szükségességére.

A mai napon a CPI Balance Hall épülete is energiahatékony üzemmódba kerül egy órára 11:00 és 12:00 óra között. Ekkor a belső hőmérséklet kevesebb, mint 1 fokkal csökken. A CPI Hungary és az energo a vállalatok fenntarthatósági felelősségére szeretné ezzel az akcióval felhívni a figyelmet.

A Balance Hall okoshálózati rendszer része, melyben lehetőség van kritikus rendszer terhelések esetén rövid időre mérsékelni az energiaigényeket, ezzel a dinamikus képességgel a fenntartható zöld átmenetet támogatva.

A résztvevő irodaépület energiaigénye több mint 100 háztartás energiaigényének felel meg. Az együttműködők rámutatnak: a fenntarthatósági felelősség nem csak otthonainkban, de  munkahelyünkön is fontos. A fenntartható, zöld épületek jelentősége ezért napról napra növekszik.