Starlight-ból - Mamaison

Starlight-ból - Mamaison

A város legfrekventáltabb turisztikai központjában, Budapest egyik jelképének nevezhető ikonikus Lánchídtól pár lépésnyire fekvő szálloda felújítása során a szálloda külső és belső képe egy új szinten képviseli majd a Mamaison brand-et.

A vendégek várhatóan 2020 nyarán már megújult külsővel, egy kifinomult eleganciával megkreált funkcionális belső terekkel találkozhatnak. A munkálatok során megújul a szálloda homlokzata, feltűnően átalakul a bejárata, a recepció, a lobbi és természetesen az 54 vendégszoba, valamint kialakításra kerül egy 15 m-es medencének is otthont adó 200 nm-es Spa (Relaxációs és fitness központ) is.

A felújítás célja, hogy a szálloda a jelenleg is egyedülállóan tágas szobái, lakosztályai (36-95 nm) Varró Zoltánnak köszönhető új design mellett funkcionálisan is többet kínáljanak egy átlagos szállodai szobánál. A 26 Superior szoba (36-40 nm) különlegességként a hálószobában helyet kapó extravagáns kád, vagy a szokatlan formájú pihenősarok jelenti. A szálloda 25 lakosztálya egy- illetve kéthálós apartmanként teljesen felszerelt konyhával kiegészülve a hosszabb távon tartózkodó üzleti vendégkör igényeit célozzák meg. A rövidebb vagy hosszabb távú tartózkodású nagyobb családok, baráti társaságok igényeit figyelembe véve a szálloda lakosztályai összenyithatóak, így akár 12 darab kéthálós apartman is kialakítható.

A szálloda 7. emeletén 3 különleges lakosztály kerül kialakításra: mindhárom Penthouse jellegű Suite-hez tartozik egy-egy terasz (10-25nnm) kilátással a Dunára és a Budai Várnegyedre. A három Penthouse lakosztály egyike a szálloda ékkövének számító Mamaison Signature Suite, mely 95 nm-en hamisítatlan Varrodesign belsőépítészeti megoldásokkal és egy 25 nm-es terasszal kiegészülve várja a különleges élményekre vágyó vendégeit – a lakosztály összenyitva a szomszédos Penthouse szobával közel 150 nm-re egészül ki.

A szállodát az üzemeltető CPI Hotels Hungary Kft. a már jól ismert Mamaison brandnév alatt a Hotelstar 4 csillag Superior besorolás kritériumainak megfelelően fogja üzemeltetni – a szálloda nevét később hozzák nyilvánosságra.

 

M4 projekt

A meglévő szálloda bemutatása mellett az üzemeltetők képviselői egy teljesen új projektet is bemutattak a partnereknek. A Starlight épületének átalakítását végző EBH Invest-et bízta meg a CPI PG a szomszédos épület irodaépületből szállodává alakításával is. A munkálatok minkét épületben 2019- novemberében kezdődnek. A Mérleg u. 4. szám alatt található épületből szintén a Varrodesign tervei alapján egy 99 szobával rendelkező 3 csillag Superior besorolású szálloda kerül kialakításra. Az üdítően laza funky retro design egy új színfoltot jelent majd a belváros szállodai kínálatában. Funkcionális kialakítású szobák, tágas laza hangulatú közösségi terek és egy különleges körhintát idéző központi lobby bár teszi összetéveszthetetlenné az új szállodát. A szállodát a CPI Hotels által Közép-kelet Európában képviselt Choice Hotels egyik márkája a Comfort Brand égisze alatt fogják üzemeltetni – a szálloda nevének beharangozására később kerül sor. Az új szálloda nyitását 2021 januárjára tervezik.

A cégről:

A budapesti Mamaison szállodákat (Mamaison Hotel Andrássy, Mamaison Residence Izabella, új Mamaison Hotel – nyitás 2020-ban, új Comfort Hotel – nyitás 2021-ben) üzemeltető CPI Hotels Hungary Kft. a CPI Property Group szállodaüzemeltető üzletágának magyarországi leányvállalata. A prágai központú CPI Hotels a.s. csehország legnagyobb szállodaüzemeltető vállalata 6 ország 15 régiójában jelenleg 31 szállodát üzemeltet Clarion, Comfort, Mamaison, Holiday Inn, Buddha-Bar, Spa & Kur márkanevek égisze alatt.

A CPI Hotels Hungary Kft. vezetősége: Nagy-Szász István Cluster General Manager, Franciscy Gergő a nyíló két szálloda Hotel Manager-e, Anek Dóra Director of Sales

 

A cseh tulajdonban lévő, főként hosszú távú ingatlanbefektetésekkel és bérbeadással foglalkozó anyacég, a CPI Property Group Németországban és Kelet-Közép Európában van jelen. A frankfurti értéktőzsdén jegyzett luxemburgi székhelyű cég által kezelt 3,3 millió négyzetméter ingatlanvagyon összértéke meghaladja a 7,5 milliárd eurót.