Hivatalosan is megnyílt a Balance Hall. Teljesen megújult az irodapark

Hivatalosan is megnyílt a Balance Hall. Teljesen megújult az irodapark

A CPI Hungary szeptember 2-án hivatalosan is átadta a már 2019. december elején elkészült BREEAM very good minősítésű, 16.000 négyzetméteres Balance Hall irodaházat a Váci úti irodafolyosón.

Az új épülettel közel 35.000 négyzetméteres irodakomplexummá bővült a Balance Office Park, amelynek bérbeadottsága elérte a 90%-ot. Az innovatív, környezettudatos, egészségügyi előírásoknak maximálisan megfelelő irodaház a CPI tudatos épület koncepcióját valósítja meg, amely a legmodernebb technológiai megoldásoknak köszönhetően jelentős energiamegtakarítást és magas színvonalú munkahelyi élményt kínál a bérlőknek.

Bár a Balance Hall irodaház átadási ünnepségére szeptember 2-án került sor a járványügyi helyzet miatt, a CPI Hungary az eredeti terveknek megfelelően, az építőipari piacon kialakult nehézségek ellenére határidőre felépítette az épületet a Fitout Zrt. kivitelezésében, így már tavaly decemberben elérhetővé váltak az új irodaterületek.

Az új épület átadásával öt év alatt teljesen megújult a csaknem évszázados ipari múlttal rendelkező Balance Office Park a CPI Hungary beruházásában, amelynek népszerűségét jelzi a bérlők körében, hogy kihasználtsága elérte a 90%-ot. Az irodapark szívében egy 3000 négyzetméteres zöld park található, mely a környezettudatosság, a wellbeing és a munkahelyi élmény jegyében relaxációs, munkavégzési és sportolási lehetőségeket (pl. kültéri tárgyalók, pihenők, petanque pálya) kínál.

A Balance Hall modern belső terekkel, felhasználóbarát és környezettudatos műszaki megoldásokkal várja a bérlőit, illetve a pandémia miatt a biztonságos munkavégzés feltételeit is maximálisan megteremtették. Az épület megtestesíti a CPI Property Group hitvallását és elkötelezettségét az élhető, igényes munkahelyi élményt kínáló irodai környezet és a fenntartható ingatlanfejlesztések iránt, amelyet a BREEAM very good minősítés is igazol. Emellett a Balance Hallban is bevezetésre került a már jól bevált Humán Innovációs Program, amelynek segítségével a bérlők az irodakomplexum területén kényelmi szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy hivatalosan is átadhatjuk a CPI Hungary legújabb irodafejlesztését Budapesten, amely határidőre már tavaly év végén elkészült. A modern, innovatív és optimális irodatereket kínáló Balance Hall-ban a tudatos épület koncepció jegyében magas színvonalú bérlői élményt kínálunk, amely energiatudatos, intelligens épületüzemeltetéssel párosul. Bár a COVID-19 átalakította a mindennapokat, hisszük azt, hogy a hazai irodapiac továbbra is biztos fundamentumokkal rendelkezik, amely a járvány lecsengése után a bérleti piac megélénkülését hozza magával, és tovább folytatódhat az értékteremtő ingatlanfejlesztési tevékenységünk” – mondta Gereben Mátyás, a CPI Hungary country managere.

A Balance Hall-ban elsőként bevezetett tudatos épület koncepció szerint a legkorszerűbb műszaki berendezések és megoldások összességét a mindennapi működés alapján az épületre lehet szabni, hogy a legkisebb környezeti terhelés mellett a lehető legmagasabb színvonalú komfortot biztosítsa a bérlőknek. Az épület a rendelkezésre álló energia- és emberi erőforrásokat a lehető legoptimálisabban tudja hasznosítani, miközben a bérlőket is tudatosabb és hatékonyabb napi munkavégzésre ösztönzi.

A koncepció már az első fél év során a gyakorlatban is beigazolta a várakozásokat, hiszen az elmúlt téli időszakban a CPI Hungary saját üzemeltetésében működő épület káros anyag kibocsátása 40%-kal kevesebb volt, mint egy hasonló adottságú, de hagyományos irodaháznak. Az üzemeltetők az épület működése során kinyert adatok alapján lekövetik a megújuló, visszanyert energiák mennyiségét és ennek optimalizált felhasználása további megtakarítást eredményez. Emellett a bérlők egy önálló okos felületen tudják nyomon követni az épület és a saját energiafogyasztásukat, így az üzemeltetőkkel együtt képesek még energiatudatosabban működtetni az irodájukat.

A Balance Hall irodaházban számos műszaki megoldás szolgálja a tudatos és fenntartható épület igényeit, így többek között minden helyiség hőmérséklete az épületfelügyeletből is vezérelhető, minden önálló egység energia fogyasztása regisztrálható, elemezhető és nyomon követhető a villamos-, gáz- és hőenergia, illetve a vízellátás rendszerében telepített mérők segítségével. Továbbá a legmodernebb hőszivattyús, VRV rendszer lett üzembe állítva, illetve az épület környezetéből származó talajvizek locsolásra hasznosulnak.

A Balance Hall lokációja kiváló, hiszen Budapest első számú irodafolyósóján, a Váci úton helyezkedik el, tömegközlekedéssel és gépkocsival is könnyen megközelíthető, a metróvonal önmagáért beszél, miközben az irodapark viszonylagos zártsága nyugodt körülményeket teremt a munkavégzéshez. A helyszínen rendelkezésre álló kerékpártárolók és zuhanyozási lehetőségek pedig az egészségtudatos bérlőknek nyújtanak alternatívát. Éttermek, kávézók, élelmiszerbolt, valamint az időszakosan kitelepülő kistermelői piac gondoskodik az irodakomplexumban dolgozók változatos étkezési lehetőségeiről.

A Balance Office Parkban a legmodernebb, innovatív megoldásoknak köszönhetően teljes a szinergia, hiszen a megújított és vadonatúj épületek valódi irodai campust alkotnak, ahol sokféle alaprajzi és építészeti adottságokkal rendelkező bérlemény áll rendelkezésre. A nagyteres irodakoncepciót megvalósító nagyvállalatok, a hagyományos munkakultúrában dolgozó cégek vagy éppen az innovatív startupok is hatékony és magas színvonalú munkatereket vehetnek birtokba az irodaparkban.

+++

A tulajdonosról: CPI Property Group, a Balance Hall fejlesztője

A CPI Hungary az ingatlanbefektetésekkel és bérbeadással foglalkozó CPI Property Group tagja, annak csaknem 350.000 négyzetméter alapterületű, több mint 650 millió euró összértékű magyarországi portfóliójának kezelését látja el, így a hazai ingatlanpiac egyik vezető befektetője és fejlesztője. A frankfurti értéktőzsdén jegyzett, luxemburgi székhelyű CPI Property Group a jövedelemtermelő ingatlanok piacvezető hosszú távú tulajdonosa Csehországban, Berlinben és Kelet-Közép-Európában, az általa kezelt ingatlanportfólió összértéke 9,1 milliárd euró.