CPI PROPERTY GROUP – Zöldkötvény-kibocsátás Magyarországon

A CPI PROPERTY GROUP (a továbbiakban “CPIPG”, illetve leányvállalataival és kapcsolt vállalkozásaival együtt a “Cégcsoport”) bejelenti, hogy a Cégcsoport zöldkötvényeket tervez Magyarországon kibocsátani.

A zöldkötvények (ISIN kód: HU0000359898) kibocsátására a Magyar Nemzeti Bank (MNB) részéről a magyar vállalatikötvény-piac likviditásának növelése érdekében indított Növekedési Kötvényprogram (NKP) keretében kerül sor. A kötvények kibocsátója – a CPIPG feltétel nélküli garanciavállalása mellett – a Cégcsoport magyarországi leányvállalata, a CPI Hungary Investments Kft. A 2020. augusztus 3-ával kezdődő hétre tervezett aukciót követően a CPIPG arra számít, hogy mindösszesen 30 milliárd Forint (körülbelül 86 millió Euró) értékben bocsát ki elsőbbségi, fedezet nélküli kötvényeket, 10 éves lejárat, valamint körülbelül 2.25%-os hozam mellett. A tranzakcióból származó bevételt a Cégcsoport általános vállalati célokra tervezi felhasználni, ideértve a beruházásokat, felvásárlásokat, fejlesztéseket, tartozások törlesztését, illetve a készpénzállomány megfelelő szintjének biztosítását. A kibocsátásból származó bevétel a garantőr Zöldkötvény Keretrendszerének megfelelően kerül elosztásra, amely a következő linken érhető el: https://www.cpipg.com/reports-presentations-en#tab-item-3.

 

“A CPIPG büszke sokszínű kötvénybefektetői bázisára és arra, hogy a hosszútávú finanszírozás területén egyedülálló forrásokhoz is képes hozzáférni” emelte ki David Greenbaum, a CPIPG CFO-ja. “A Cégcsoport örömét fejezi ki, hogy az NKP-ben való részvételünk során sor kerülhet az első magyarországi zöldkötvény-kibocsátásra, fontos új viszonyítási pontot teremtve a helyi kötvénypiacon.”

 

A CPIPG a jövedelemtermelő ingatlanok piacvezető tulajdonosa Magyarországon, magyarországi portfóliójának értéke 2019 végén elérte a 667 millió Eurót. A Cégcsoport ingatlanjai közül kiemelkedik a díjnyertes, energiahatékonyságot biztosító innovatív megoldásokkal megvalósult Balance Hall irodaház, Magyarország első tudatos épülete.

 

“A CPI Hungary tevékenysége során egyértelmű vezető szerepet vállalt a fenntarthatósági és CSR kezdeményezések területén,” mondta el Gereben Mátyás, a CPIPG magyarországi country managere. “Az NKP keretében történő zöldkötvény-kibocsátásunk szintén a fenntarthatóság, illetve magyarországi ingatlanjaink, partnereink és bérlőink jólléte kapcsán fennálló mély elkötelezettségünket tükrözi.”

 

További információ: https://www.cpipg.com/uploads/4752a78d0a27e7f0a820b44cc151663efe6cfbb7.pdf