CPI PROPERTY GROUP – Sikeres zöldkötvény-kibocsátás Magyarországon

A CPI PROPERTY GROUP (a továbbiakban “CPIPG”, illetve leányvállalataival és kapcsolt vállalkozásaival együtt a “Cégcsoport”) örömmel jelenti be Magyarország első zöld vállalatikötvény kibocsátását.

2020. augusztus 5-én a Cégcsoport mindösszesen 30 milliárd Forint (körülbelül 86 millió Euró) értékben bocsátott ki elsőbbségi, fedezet nélküli zöldkötvényeket, 10 éves lejárat mellett (a továbbiakban „Kötvények”). A Kötvények kibocsátására 2.02% körüli hozammal, kimagasló befektetői érdeklődés mellett, és mintegy 45 milliárd Forint összeget meghaladó mértékű beérkezett ajánlatot követően, 2.25%-os kuponnal került sor. A Kötvények kibocsátója – a CPIPG feltétel nélküli garanciavállalása mellett – a Cégcsoport magyarországi leányvállalata, a CPI Hungary Investments Kft. A tranzakció során a Raiffeisen Bank Zrt. járt el, mint befektetési szolgáltató.

A Kötvények kibocsátására a Magyar Nemzeti Bank (MNB) részéről a magyar vállalatikötvénypiac likviditásának növelése érdekében indított Növekedési Kötvényprogram (NKP) keretében kerül sor. A Daimler AG leányvállalata által 2020. márciusában végrehajtott kibocsátási tranzakció után a CPIPG volt a második, nem magyarországi központú vállalkozás, amely az NKP keretein belül sikeresen bocsátott ki kötvényeket.

„A CPIPG nagy örömére szolgál, hogy a tranzakció ennyire sikeresnek bizonyult és méltányolja a Magyar Nemzeti Bank részéről a kibocsátás során nyújtott támogatását” mondta el David Greenbaum, a CPIPG CFO-ja. „A Cégcsoport immár négy sikeres zöldkötvény tranzakciót valósított meg három különböző pénznemben, amit ma a világon tíznél kevesebb vállalati kibocsátó mondhat el magáról.”

A Kötvények (ISIN kód: HU0000359898) a Budapesti Értéktőzsde által működtetett BÉT xBond kötvénypiacra kerülnek bevezetésre. A Kötvényekből származó bevételt a Cégcsoport általános vállalati célokra tervezi felhasználni, ideértve a beruházásokat, felvásárlásokat, fejlesztéseket, tartozások törlesztését, illetve a készpénzállomány megfelelő szintjének biztosítását. A kibocsátásból származó bevétel a garantőr Zöldkötvény Keretrendszerének megfelelően kerül elosztásra.

 

További információk: https://www.cpipg.com/uploads/c42bea123bbf6da1abd23ebfe1e0d7f5115eaeb3.pdf