CPI PROPERTY GROUP – nyilatkozat a Kingstown és más felek által állítólagosan előterjesztett keresettel kapcsolatban

A CPI PROPERTY GROUP (a továbbiakban: „CPIPG”) az alábbi nyilatkozatot adja ki a (más személyek mellett a) Kingstown társaságok és az Investhold által a (más személyek mellett a) CPI Property Group és Radovan Vitek ellen a mai napon az Egyesült Államokban benyújtott keresettel kapcsolatban.

A CPIPG a keresetlevelet nem kapta kézhez, mindenesetre kategorikusan visszautasítja a keresetben foglalt vádakat. A CPIPG álláspontja szerint továbbá a perben az Egyesült Államok joghatósággal nem rendelkezik.

Ahogyan arról korábban a nyilvánosság tájékoztatásra került, a CPIPG és egyéb hozzá kapcsolódó szervezetek jelenleg perben állnak egy, a Kingstown által Luxembourgban kezdeményezett eljárásban. Az Egyesült Államokban benyújtott kereset csupán egy újabb kísérlet a Kingstown részéről, hogy nem megfelelő módon keressen jogorvoslatot, és jogellenes eszközökkel nyomást gyakoroljon a CPIPG-re. Az új per célja a CPIPG megkárosítása, ebből eredően pedig a CPIPG minden szükséges intézkedést megtesz annak érdekében, hogy önmagát és részvényeseit megvédelmezze. Ezen felül, a CPIPG megteszi a szükséges intézkedéseket a Kingstown-al szembeni jóvátételi igényeinek érvényesítése érdekében. Érdemes megjegyezni, hogy a Kingstown az érintett időszakban nem volt a CPIPG részvényese, ebből eredően pedig az Egyesült Államokban kezdeményezett perben felhozott vádak hamisak, félrevezetők és alaptalanok.

 

A CPI PROPERTY GROUP cégcsoporttal kapcsolatos további információkért látogasson el honlapunkra:  www.cpipg.com.

 

További információért kérjük lépjen kapcsolatba az alábbi személyek valamelyikével:

 

BEFEKTETŐK


CPI PROPERTY GROUP
David Greenbaum
Chief Financial Officer
d.greenbaum@cpipg.com

 

MÉDIA/PR


Kirchhoff Consult AG
Andreas Friedemann
Borselstraße 20
22765 Hamburg
T +49 40 60 91 86 50
F +49 40 60 91 86 60
E andreas.friedemann@kirchhoff.de