A CPI Property Group az IMMOFINANZ legnagyobb részvényese lett, és vételi ajánlatot jelentett be a vállalat összes részvényére.

A CPI Property Group az IMMOFINANZ legnagyobb részvényese lett, és vételi ajánlatot jelentett be a vállalat összes részvényére.

Luxemburg, 2021. december 3. – A CPIPG Csoport vételi ajánlatot jelentett be az IMMOFINANZ összes forgalomban lévő részvényére. A részvényesek számára részvényenként 21,20 eurót ajánlanak fel.

Az IMMOFINANZ minőségi kereskedelmi ingatlanok tulajdonosa. Részvényeit elsősorban a Bécsi Értéktőzsdén jegyzik, 5 milliárd eurós ingatlanportfóliója pedig olyan kulcsfontosságú közép-európai országokban található, ahol a CPIPG jelenléte szintén erős (Németország, Csehország, Lengyelország és Magyarország). Az IMMOFINANZ emellett jelentős kereskedelmi ingatlanportfólióval rendelkezik Ausztriában.

 

A vételi ajánlat kapcsán a CPIPG bejelentette, hogy hozzávetőleg 21,4%-os részesedéssel ő az IMMOFINANZ legnagyobb részvényese. A CPIPG Csoport tervei szerint további lépésként 10,6%-os részesedést vásárol az IMMOFINANZ-ban az RPPK Immo GmbH-tól, a versenyhatósági engedély megszerzésétől függően. Összességében a CPIPG körülbelül 32%-os minimális részesedésre számít.

 

A CPIPG Csoport úgy véli, hogy üzleti működése kapcsán az IMMOFINANZ az optimális stratégiai választás. „Az IMMOFINANZ kiváló ingatlanportfólióval rendelkezik a közép-európai régióban, e régiónak pedig a CPIPG szakértője” – mondta Martin Němeček, a CPIPG vezérigazgatója. "Bízunk benne, hogy a CPIPG aktív közreműködésével az IMMOFINANZ, mint vállalat még eredményesebbé tud válni."

 

A CPIPG Csoport álláspontja szerint a 32%-os minimális részesedés a versenyhatósági jóváhagyásokat követően megfelelő mértékű ellenőrzést biztosít majd az IMMOFINANZ működése vonatkozásában. Az ajánlattételi időszak várhatóan 2022. második negyedévében zárul.

 

További információ: 

https://cpipg.com/uploads/3b7c81d6526447c052139137768455f51f176c8b.pdf

https://cpipg.com/media-and-pr-en