A Colonnade Biztosító a Balance Loft irodaházba költözik

A Colonnade Biztosító a Balance Loft irodaházba költözik

A Colonnade Biztosító saját tulajdonú épületéből a modern, Váci úti Balance Loft irodaházba költözik a CBRE támogatásával, amelyet nem csak könnyebben közelíthetnek meg munkatársai és ügyfelei, hanem a későbbi bővüléshez is adottak a feltételek. A tranzakció zárásával, két hónappal az épület átadása előtt 75%-os irodai kiadottságon áll a CPI tulajdonában álló BALANCE OFFICE PARK második fázisaként épülő BALANCE LOFT irodaház, mely kiemelkedő siker a hazai iroda piacon.

A Fairfax csoporthoz tartozó Colonnade két egymást követő akvizícióval lépett a hazai lakossági és vállalati biztosítási piacra 2016-ban.  A Colonnade 2017 elején bízta meg a CBRE-t, hogy egy modern, egyedi hangulatú, és dolgozói számára könnyen elérhető irodát találjon, mely irodakeresést a CBRE saját műszaki csapata is támogatta. Továbbá a folyamatban lévő irodakialakítás során is projekt menedzsment szolgáltatásokkal segíti a Colonnade-t.

Az igények az irodahelyszín keresése és az épületbejárások alatt egyre jobban körvonalazódtak, így végül a Colonnade a CPI tulajdonában álló frissen felújított A-kategóriás Balance Loft irodaház mellett döntött, amelyben egy teljes szintet bérelnek majd. A Colonnade vezetősége előzetes belső felmérések alapján úgy döntött, hogy hatékony és kellemes munkavégzést támogató munkakörnyezetet teremt: a munkatársak (a vezetőket is beleértve) ún. egylégterű (open office) irodában dolgozhatnak, ahol kialakításra kerülnek különböző funkciójú kollaborációs terek, tárgyalók és fókuszszobák is. Így a Colonnade költözése nem csak egy új irodát, hanem egy új, modern vállalati és irodai kultúrát is hoz a társaság dolgozóinak életébe.

„A zöldterülettel körbevett, campus jellegű Balance Loft irodaház elősegíti a Colonnade növekedési stratégiáját, hiszen a három fázisra tervezett Balance Office Park második lépcsőjének időzítési és méretezési feltételei ideálisak a jövőbeni bővüléshez. Továbbá támogatja a cég imázsát az egyedi loft jellegű irodatérrel. A Váci út igazán megfelelő helyszín egy lendületesen fejlődő cég számára, hiszen Budapest meghatározó üzleti központja, ahol számos cég székhelye található. Jól mutatja ezt, hogy a jelenleg épülő volumen 31%-a ezen az alpiacon kumulálódik” – nyilatkozta Varga Judit, MRICS a CBRE iroda bérbeadási vezetője.

„Örülünk, hogy a CBRE ilyen gyors és magas szintű tanácsadással segített feltérképezni elképzeléseinket, és szakértő támogatást nyújt azok megvalósításában is. Az új irodánk rugalmas térkialakítása és kitűnően megtervezett funkciói hathatósan támogatják működésünket és azt a törekvést, hogy egy jól működő csapatot építsünk” – mondta Kovács Gábor, a Colonnade vezetője.

„Hatalmas öröm számunkra, hogy egy nemzetközileg elismert piaci szereplőt köszönthetünk a Balance Loft első bérlői között. Úgy gondolom, a tárgyalások során meggyőzően sikerült felvázolnunk a Balance szellemiségét, ezt a szokványos trendtől eltérő, minden elemében bérlőcentrikus, megnyerően változatos irodai fejlesztést, és különleges atmoszférájú, modern, élhető irodát fogunk biztosítani a Colonnade számára. Ezzel immár három tranzakciót sikerült zárnunk az indusztriális vázra megvalósított loft irodaházunk kapcsán, melynek novemberi átadása a második nagy lépcsőfoka a Balance Office Park folyamatos fejlesztésének. - tette hozzá Bodahelyi András, a Balance Loft leasing managere.